Veel gestelde vragen over EMS | Body Transformers

Veel gestelde vragen over EMS

Hieronder hebben we enkele veel gestelde vragen over EMS-fitness voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op.

- Hoe lang duurt een EMS-training bij Body Transformers?

Je traint 20 minuten effectief met de bodytec apparatuur. Het omkleden duurt nog zo’n 10 minuten. Een eerste proeftraining duurt ongeveer 60 minuten. In deze tijd leggen we je onze werkwijze gegeven uit en bespreken we jouw wensen en eventuele beperkingen besproken.

- Waarom is een EMS training zo effectief?

Met EMS training wordt sneller resultaat behaald dan bij traditionele trainingsvormen omdat alle grote spiergroepen van het lichaam tegelijkertijd worden aangespannen en er bijna twee keer zoveel spiervezels worden geactiveerd dan bij een conventionele training.

- Na hoeveel sessies bij Body Transformers merk ik resultaat?

De effecten van een training bij Body Transformers ervaar je al op korte termijn. Al na de eerste training zul je het gevoel hebben alsof je uren hebt gesport en al na enkele sessies zul je 'meetbaar' resultaat merken. Een verhoogd energielevel, meer spierkracht, huidverbetering en wellicht minder last van je gewrichten. Correctievan je figuur, een vermindering vetpercentage, zal gelijkmatig zichtbaar worden. Mits je eetpatroon ongewijzigd blijft natuurlijk.

- Word ik moe van een training bij Body Transformers?

Onze trainingen worden afgestemd op de belastbaarheid van jouw lichaam, waardoor je hartslag gedurende de training nauwelijks stijgt. Maar het kan natuurlijk wel. Afhankelijk van het gekozen niveau en de intensiteit van de training kan na een training een beetje spierspanning of lichte spierpijn worden gevoeld. Dit kan een licht gevoel van vermoeidheid geven.

- Ga ik zweten van een training bij Body Transformers?

Bij een gemiddelde training hoeven je hart en longen niet veel harder te werken dan in rust. De activiteit vindt met name plaats op spierniveau. Hierdoor hoeft er over het algemeen niet of of nauwelijks warmte te worden afgevoerd door middel van zweten, maar ook dit is afhankelijk van de intensiteit van de training. Door de oefeningen intensiever te maken kan dit effect wel bereikt worden. Afhankelijk van het soort training en het niveau van de training kun je dus in min of meerdere mate gaan zweten.

- Hoe vaak per week mag ik als beginner trainen met EMS?

Door de effectiviteit van EMS zijn twee trainingen per week voldoende om je doelstellingen te bereiken. Meestal raden we aan om te beginnen met 1 training per week.

- Is de training bij Body Transformers aan een bepaalde leeftijd gebonden?

Bij Body Transformers is de minimum leeftijd 18 jaar, verder is EMS geschikt voor ieder niveau en tot op hoge leeftijd.

- Kan ik trainen met EMS als ik zwanger ben?

Nee, tijdens je zwangerschap is EMS-fitness niet toegestaan. Echter na je zwangerschap is EMS een geschikte training om weer in vorm te komen.

- Is een Body Transformers EMS training veilig?

Een EMS training bij Body Transformers werkt met een impulsintensiteit binnen het micro-Ampere (mA) bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam. Er zijn echter een aantal aandoeningen en omstandigheden waarbij EMS wordt afgeraden of alleen is toegestaan na goedkeuring van een arts of behandelaar. Wil je weten welke dat zijn, neem dan contact met ons op.

BOEK EEN TRAINING

Bijvoorbeeld: 2024-07-17
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
< Miha Bodytec Proefles >